Allmänna köpvillkor

Genom att lägga en order hos kullabygden.se samtycker du till följande villkor och regler:

Konsumentköpslagen (privata kunder)
Kullabygdens Shop tillämpar Konsumentköplagen (SFS 1990:932) och Distansavtalslagen gentemot konsumenter. Som konsument har du därmed alla de rättigheter som omnämns i dessa lagar. Läs mer hos Konsumentverket.

Köplagen (juridiska personer)
Kullabygdens Shop tillämpar Köplagen (SFS 1990:931) gentemot juridiska personer, dvs. näringsidkare. Som näringsidkare har du därmed alla de rättigheter som omnämns i Köplagen. Läs mer hos Konsumentverket.

Orderbekräftelse på din lagda order
Det är viktigt att du har fyllt i din korrekta e-postadress eftersom det är dit vi skickar en orderbekräftelse direkt efter köp. Om du mot förmodan inte skulle få en bekräftelse kan du kontakta oss på 042-33 45 50 dagtid eller info@kullabygden.se för att förvissa dig om att ordern verkligen kommit fram.

PUL – Personuppgiftslagen
Kullabygdens Shop är ansvarig för de personuppgifter som du lämnat till oss. Dessa uppgifter kommer att användas för att kunna behålla vår kundrelation till marknadsföringsändamål och för att hantera faktureringsprocessen. Vill du göra någon ändring av uppgifterna eller bli borttagen ur registret gör du detta genom att skicka ett mail till info@kullabygden.se.SekretessKullabygdens Shop behandlar all information konfidentiellt. Beställarens uppgifter måste vara korrekt ifyllda då vi kan behöva komma i kontakt med personen, men Kullabygdens Shop lämnar inte ut några uppgifter till tredje part utan att ha fått tillstånd från beställaren själv.
Priser och betalning

Priserna i Internetshoppen annullerar tidigare publicerade priser och erbjudanden, det är alltså priserna här som är korrekta. Vi reserverar oss för mellanförsäljning och prisändringar utom vår kontroll, då vi kan tvingas till en prishöjning. Vi reserverar oss också för felpublicerade priser och förändringar utom vår kontroll. Vår målsättning är naturligtvis att alltid visa korrekta priser. Det lägsta belopp man kan handla för på Kullabygdens Shop, leveransavgiften oräknad, är 100 kronor.

Moms
Alla priser visas inklusive moms.

Betalning
Vi erbjuder två alternativ för betalning. Nedan redovisas dessa.

Betal/Kreditkort accepterar vi VISA och Master Card. Kortdata transporteras över säkra krypterade förbindelser och ingen kortinformation sparas i vår databas.
Faktura erbjuder vi till juridiska personer (AB,HB), stat, kommun samt landsting efter sedvanlig kreditkontroll. Vi tillämpar betalningsvillkor 10 dagar netto.

Ersättningsvaror

En ersättningsvara är en vara som du väljer i stället för en som är slut. Du kan ange på förhand om du vill att vi ska välja ersättningsvaror åt dig, om den vara du valt skulle vara slut på lagret. Om ersättningsvaran kostar mer än den du valt, betalar du priset för den vara du valde från början. Om ersättningsvaran är billigare än den vara du valde från början, betalar du ersättningsvarans pris. Du får alltså alltid det förmånligaste priset.

Erbjudande
De varor som vi säljer som ett erbjudande med max antal per hushåll kommer att justeras om det visar sig att maxantalet per hushåll har överstigs. Överstigande antal kommer att debiteras till ordinarie pris.Felaktig information kan förekomma! Bilder på denna webbplats och innehållsdeklarationer kan vara missvisande och Kullabygdens Shop kan ej hållas ansvarig för detta. Kullabygdens Shop förbehåller sig rätten att utan förhandsmeddelande när som helst ändra på innehållet på webbplatsen.

Öppet köp

14 dagars öppet köp på Kullabygdens Shop
Du har 14 dagars ångerrätt hos oss från det att du tagit emot varan. Observera detta gäller ej blommor och växter som räknas som färskvara och färskvara ska lämna tillbaka inom 24 timmar efter leverans. Väljer du att returnera din vara inom 14 dagar ansvarar du för returfrakten. Undantag från ångerrätten
Ångerrätten gäller ej om förpackningen är bruten eller om det är en färskvara som bäst-före-datum ligger inom två veckor från mottagningsdatum.

Reklamationer och returer

Reklamation
Kontakta alltid oss inom 24 timmar efter leverans med fotto när ni har en reklamation. Lättast att nå oss är via info@kullabygden.se alternativt 042-33 45 50 (dagtid).

Returer
Kontakta alltid oss innan Ni returnerar något till oss. Vid returer betalas returfrakten av kunden

Produkter
Vi strävar efter att de levererade blommorna skall motsvara produktbilderna, men avvikelser kan förekomma.
Gratulationskortet är exklusivare än de traditionella vita korten av mindre storlek och motiv och innehåll anpassas efter korttextens tema. Cellofan förstärker det visuella intrycket. Till utlandet kan vi inte garantera exakta produktbilder eller några tillvalsprodukter.

Leveranstider
Vi kan leverera blommorna samma dag inrikes om beställningen görs före kl.11.30 måndag-fredag och före kl.11:00 lördag. Vi kan också garantera leverans på söndagar och helgdagar. Blommorna kan komma att levereras dagen innan eller följande vardag om inget annat anges på beställningen. Har sista budet gått så kan vi inte garantera leverans med dagens datum. Leverans sker oftast mellan 8:00-19:00 på vardagar och 10:30-18:00 på lördagar.Kullabygdens Shop kan inte garantera tidspassning men försöker givetvis tillgodose eventuella önskemål. Begravningsbeställningar måste vi ha minst 3 arbetsdagar innan för garanterad leverans.

Leveranssäkerhet
Beställaren har fullt ansvar för att mottagaruppgifterna är fullständiga och korrekta, eventuella felleveranser eller leveransförseningar ersättes ej i dessa fall. Ej angiven portkod räknas som ofullständig adress.
När du gör din beställning har du möjlighet att välja om blommorna ska hängas på dörren alt. lämnas till en granne då mottagaren inte är hemma. Beroende på vädret bedömmer Kullabygdens Shop om det är möjligt att hänga blommorna på dörren då detta är förvalt. Har du angivit något av dessa förfaranden avsäger sig Kullabygdens Shop ansvaret om blommorna blir stulna.
Leveransförseningar kan även förekomma om mottagaren inte är hemma och leverans till dörr eller granne inte är valt.
Om ni inte har valt att blommorna får lämnas på dörren eller till grannen så ringer vi ändå alltid före och leverans sker först efter kontakt med mottagaren. Även om något utav alternativen är förvalda kan butiken ringa till mottagaren om inte någon annan information anges på ordern eller om det finns misstankar om portkod och den inte är angiven. I vissa fall kan butiken ringa mottagaren dagen innan leverans för att bl.a. säkerställa adressen och att mottagaren finns på plats.

Leveranssätt
Blommorna körs ut med bud bil till mottagaren. I vissa fall kan mottagaren aviseras om blommorna och därefter hämtar mottagaren dessa själv på Kullabygdens Shop. I de fall då mottagaren hämtar blommorna själv får de även blommor för fraktkostnaden.

Leverans utomlands
Vi levererar blommor över hela världen, med vissa undantag såsom krigshärjade zoner. Vid större tidsskillnader kan vi behöva ordern dagen före önskad leverans. Ordrarna behandlas under våra öppettider. Betalning och säkerhet
Du har flera betalningsalternativ att välja bland (se Betalningsalternativ), och säkerheten vid betalning på vår hemsida är högsta möjliga. Du måste vara 18 år för att kunna beställa hos oss. Betalningsvillkor för faktura är 10 dagar. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 50 kr samt dröjsmålsränta med 24% + gällande referensränta. Sedvanlig kreditprövning utan kännedomskopia sker och leverans sker endast till folkbokförd adress. Vid val av faktura som betalningsmedel tillkommer en extra avgift om 80 kr plus moms.

Om du inte är nöjd
Vänligen kontakta oss angående reklamationen snarast efter leveransen.

Falska beställningar
Alla bedrägerier och falska beställningar polisanmäls. Du som kund ansvarar för att adressinformationen till mottagaren är korrekt .
Övrigt
Allt material som laddas hem från hemsidan sker på egen risk.
Vi behandlar e-mail och order under våra öppettider
(Måndag-Fredag 09:00-18:00, Lördag 09:00-14:00).